Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Cazin Grand Prix 2022: Počasni uspon na Krajišku zmiju za Mujkanovića?

Preuzmite sliku

Armin Mujkanović trenutno vodi u klasi 6A gdje ima lijepu prednost od 15 poena pred “domaću“ trku u Bosni i Hercegovini. Staza u Cazinu je jedna od samo dvije staze koje Armin od ranije poznaje, dok je na svim drugim ostvario debitantske nastupe.

Uprkos tome, Tuzlak suvereno korača ka tituli prvaka Hrvatske u brdskim trkama. Međutim, čini se da bi san o prvoj tituli prvaka u seniorskoj konkurenciji mogao biti srušen. Razlog su finansije.

I dok se Mujkanović sprema za nastup u Cazinu, ne može ignorisati činjenicu da bi ovo mogao biti njegov posljednji nastup ove godine zbog prevelikih troškova koji ga očekuju u nastavku sezone. Tako bi tuzlanski vozač ostao bez titule u „90-toj minuti“.

„Teško mi je pomisliti da sada kada smo došli do praktično same završnice šampionata, razmišljamo o potencijalnom prekidu kampanje i povlačenju iz ostatka šampionata. Pred nama su još četiri trke, a titula mi je teoretski u rukama, potrebno je samo da se pojavim na preostale četiri trke i ostvarim plasman da bih je i matematički osigurao. Nažalost, zbog izostanka adekvatne podrške i manjka sponzora, nakon Cazina automobil bi mogao završiti u garaži, a nije isključeno i da bude prodat.“, izjavio je Mujkanović i izrazio svoju zabrinutost.

Ipak, pred njim je barem još jedan siguran nastup i to na čuvenoj “Krajiškoj zmiji“. Staza na potezu Srbljani – Ostrožac je već godinama domaćin najbolje trke u Bosni i Hercegovini, a i ove godine će ugostiti Prvenstvo Hrvatske, kao i FIA CEZ šampionat u brdskim trkama. Što se tiče nastupa u Cazinu, Mujkanović je dosta optimističan.

„Cazin mi je veoma drag, Krajiška zmija je izvrsna staza, jedinstvena u regionu, ali bio bih slobodan da kažem i u Evropi. Ovo je zaista bosanskohercegovački dragulj kada je autosport u pitanju i drago mi je što ću barem jednu trku voziti u svojoj državi. Očekujem da ću i ove godine imati veliku podršku, kako lokalne publike, kako i svojih Tuzlaka koji su u velikom broju uvijek dolazili i bodrili me. Ovu stazu najbolje poznajem od svih drugih koje sam vozio, tako da očekujem da ću biti veoma konkurentan, ali ne želim ništa unaprijed najavljivati.“, ostao je oprezan Mujkanović u svojim najavama pred trku.

Treninzi za brdsku trku “Cazin Grand Prix 2022“ se voze u subotu, 13.8.2022., dok je trka na rasporedu u nedjelju, 14.8.2022.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje