Utorak, 22. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Brdska trka Vlasenica 2019: Mujkanoviću i Memiševiću prva mjesta u klasama

Popularno

Proteklog vikenda na dionici puta Vlasenica – Han pijesak održana je brdska trka ‘Vlasenica 2019’ u organizaciji Auto moto društva ‘Vlasenica’ na kojoj je učestvovalo 29 takmičara, razvrstanih u tri grupe i klase na osnovu radne zapremine automobila, a trku je završilo njih 24.

Ispred SAK SPArK Tuzla nastupili su Mirsad Krainović, Armin Mujkanović i Haris Memišević.

Prvog dana vožena su tri treninga od kojih su dva bila kvalifikaciona te na osnovu kojih su i određene startne pozicije za nedeljnu trku.

 • Nakon kiše koja je padala tokom noći sa subote na nedelju, nedeljni je program započeo warm up-om kako bi vozači isprobali stazu koja je još uvijek bila vlažna, nakon čega su uslijedile dvije vožnje stazom dugačkom 5.650 metara čijim je zbirom određen konačni plasman, a vozači SPArK-a su ostvarili sljedeće rezultate:

  Armin Mujkanović – Zastava Yugo – 1. mjesto klasa P1 a ujedno i prvo mjesto grupa Historic

  Haris Memišević – Peugeot 205 Rally – 1. mjesto u klasi P2 i drugo mjesto grupa Historic

  Mirsad Krainović – Zastava Yugo – 3. mjesto u klasi E1-14

  Pobjedom u klasi P1 Armin Mujkanović osvaja šampionsku titulu i dolazi nadomak titule i u grupi Historic. Haris Memišević je uprkos pucanju nosača motora na startu druge vožnje osigurao pobjedu u klasi P2 te najavio da će se boriti za šampionsku titulu.

  Najiskusniji predstavnik, Mirsad Krainović, je nakon pauze od dvije godine ponovno nastupio na brdskoj trci te je u svakoj vožnji popravljao svoja vremena i pri tome ostavio i mlađe takmičara iza sebe.

  SAK SPArK Tuzla je osvojio prvo mjesto u poretku klubova sa 50 bodova dok je drugoplasirani AKK Profesional Banja Luka imao 47 bodova, jednako kao i trećeplasirani AK Crankshaft također iz Banja Luke:

  1. SAK SPArK Tuzla 50

  2. AKK Profesional Banja Luka 47

  3. AK Crankshaft Banja Luka 47

  Za vozače brdskih trka slijedi kratka pauza u Šampionatu BiH, nakon čega se sezona nastavlja utrkom u Cazinu, koja slovi za jednu od boljih utrka u regiji, koja se boduje i za prvenstvo Centralno europske zone (CEZ) a koja ove godine slavi 20. godišnjicu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje