Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bračni krevet, panorama, ormarići, šporet: Opel sprema kamper verziju za Zafiru

Preuzmite sliku

Bračni krevet, panorama, ormarići, šporet, frižider i umivaonik, samo su dio nove verzije Opelove Zafire Life, koja će za nekoliko mjeseci biti dostupna i kao moderan kamper. Stručnjaci iz Crosscampa pretvorili su Opelovu „sobu na točkovima“ u praktičnog pratioca na putovanjima.

Iako je Crosscamp Flex sa opremljenom mini-kuhinjom, ormarima, šporetom i umivaonikom idealan za duže odmore, jeftiniji novi Crosscamp Lite pravi je saputnik za sve. Zahvaljujući visini od samo 1,99 metara, može čak da pristupi većini javnih garaža.

Kamper dug 4,95 m takođe nudi dovoljno prostora za kupovinu, selidbe ili jednostavno za prevoz porodice – uz mogućnost sjedenja za do sedam osoba. Budući da je ugrađena oprema ograničena na minimum, Crosscamp Lite umjesto toga ima obilje prilagodljivih mogućnosti skladištenja.

Tu spadaju šporet na gas koji se može pomjeriti pozadi, prostor za bateriju u dnevnoj sobi i odjeljak za gasnu bocu od 1,8 kg. Pored drugih kliznih vrata (standardna oprema) na strani vozača nalazi se mobilni kontejner za odlaganje koji se također postavlja na zadnji dio vozila.

 • Novi Crosscamp Lite idealno je opremljen za izlete na otvorenom – i noću i danju. Šporet se može koristiti na otvorenom, dok između prednjih sedišta može da stane 13-litarski mini frižider za osvježenje.

  Noću se klupa iza prednjih sjedišta brzo pretvara u bračni krevet širok kao cijela unutrašnjost, dimenzija 140 x 200 cm. Još dva kreveta 120 x 200 cm mogu se postaviti ispod krova na podizanje (standardna oprema). Zaspati i probuditi se uz prelijepe poglede moguće je pomoću tri krovna panoramska prozora.

 • Nudi i brojne najsavremenije tehnologije i asistencije

  Novi Crosscamp Lite nije samo praktičan, već i bogato opremljen. Standardna oprema (zasnovana na opremi Zafire Life) sadrži pomoć pri održavanju vozila u traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri kretanju uzbrdo, polu-adaptivni tempomat, upozorenje na čeoni sudar, pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima i upozorenje na pospanost vozača.

  Tu su i Head-Up displej, multimedijalni radio kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay, kamera za panoramski pogled sa zadnje strane od 180 stepeni i Park Pilot napred i pozadi. Dvozonska klima i grijanje sjedišta za vozača i suvozača dodatno povećavaju udobnost.

  Optimalno prianjanje na svim površinama nudi IntelliGrip kontrola pogona, dok se Crosscamp varijante nude uz sve verzije pogonskih sklopova Opel Zafire Life. (Agencije)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje