Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BMW i Porsche predstaviće svoje nove modele online

Preuzmite sliku

Popularno

BMW, Porsche i Bentley predstaviće svoje najnovije modele na online press konferencijama nakon što su zbog širenja koronavirusa organizatori otkazali Međunarodni sajam automobila u Ženevi koji je trebao početi u četvrtak.

“Ovo dolazi kao preventivna mjera i odgovor na epidemiju koronavirusa koja bjesni u Evropi, a sada i u Švicarskoj”, rekao je Maurice Turrettini, predsjednik odbora koji vodi izložbu u Ženevi, u videu objavljenom na web stranici sajma, objavio je CNBC.

Direktor BMW-a Oliver Zipse u utorak će održati press konferenciju na kojoj će predstaviti svoj novi BMW Concept i4.

Bentley također planira održati konferenciju za medije putem interneta, međutim ovaj luksuzni proizvođač automobila još uvijek nije odredio tačno vrijeme, prenosi BiznisInfo.

Porsche, prema riječima portparola, takođe planira da održi press konferenciju i predstavi svoju novu flegšip seriju 911.

Reuters prenosi da će isto učiniti i Audi i Mercedes-Benz.

Fiat Chrysler, prema izjavama iz kompanije, „razmatra alternativne načine predstavljanja vozila koja su bila planirana za sajam“. Očekivalo se da će kompanija na sajmu predstaviti novi, potpuno električni automobil, svoje marke Fiat.

Najbolji interes

Iako proizvođači žale zbog otkazivanja sajma, slažu se da je odluka organizatora u najboljem interesu i izlagača i gostiju.

Inače, tokom sajma trbalo je biti održano 67 press konferencija i još se ne zna na koji način će ostale kompanije predstaviti svoje novitete.

Auto sajam u Ženevi otkazan je nakon što je u Švicarskoj u petak objavljeno da se zabranjuju događaji za koje se očekuje da će privući više od 1000 ljudi zbog straha od širenja koronavirusa.

„Žalimo zbog ove situacije, ali zdravlje svih učesnika je prioritet. Ovo je slučaj više sile i ogroman gubitak za proizvođače koji su uložili masovno u svoje prisustvo u Ženevi. Međutim, uvjereni smo da će oni shvatiti ovu odluku”, kazao je Turrettini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje