Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, radovi na određenim dionicama

Preuzmite sliku

Popularno

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, savjetuje se opreznija vožnja u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima.

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Svi učesnici u saobraćaju pozivaju se na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo: autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09.00 do 13.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati, ne preporučuje se korištenje Graničnog prelaza Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na Graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: