Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

BestDrive servisi za auto i gume došli su u Bosnu i Hercegovinu

BestDrive, premium servisna mreža Njemačke korporacije Continental, otvorila je svoja prva dva servisna centra za auto dijelove i gume u Bosni i Hercegovini. Iako je ova servisna mreža vrlo razvijena širom cijelog svijeta, ovi servisni centri su prvi takvog tipa u široj regiji jugoistočne Europe.

Do kraja 2019. godine BestDrive planira proširiti svoju mrežu na više od 20 servisa diljem Bosne i Hercegovine, a do kraja 2020 više od 30 servisa svim u najvećim gradovima Bosne i Hercegovine.

BestDrive servisni centri nude široku lepezu proizvoda i usluga, uključujući  i gume svjetski poznatih brendova Continental, Sportiva, Semperit, Gislaved, Barum i General Tire. Vrlo je bitno napomenuti da BestDrive servisna mreža niti u kojem slučaju nije ograničena samo ponudom guma Continental grupacije. Svaki servisni centar nudi široki izbor brendova guma i auto dijelova vodećih svjetskih proizvođača. Cilj svakog BestDrive servisa je isti: postati prvi izbor svakog kupca nudeći vrhunsku uslugu servisa auta i guma, uz prodaju kvalitetnih proizvoda svjetski poznatih brendova po najpristupačnijim cijenama uz garanciju i kvalitetu po Njemačkom modelu.

 • Prve dvije BestDrive servisne lokacije otvorene su u Mostaru i Širokom Brijegu, ali sa ciljanom ekspanzijom u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, BestDrive će sistemski jačati svoju servisnu mrežu. Samo do kraja 2019. godine planiraju otvoriti više od 20 lokacija:

  „Naš je cilj pružati našim kupcima vrhunski nivo usluge diljem cijele Bosne i Hercegovine,” objašnjava  Josip Galić, direktor firme Vibar d.o.o., koja je nositelj ekskluzivnih prava za razvoj BestDrive franšiznog modela u Bosni i Hercegovini, i dodaje:

 • “Pokretanje BestDrive servisne mreže je dokaz Continental-ove uvjerenosti u rastuću potrebu za jakom servisnom mrežom ovog tipa u našoj državi. Sigurni smo da vozačima u Bosni i Hercegovini nedostaje ovakva vrsta premium servisa koja je već dokazana po cijeloj EU i svijetu te smo sretni što smo dobili priliku biti dio Njemačkog sistema premium servisa BestDrive.”

 • Globalno, BestDrive servisna mreža ima više od 2.000 poslovnica i franšisnih partnera u 15 različitih država kao što su Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija, Švedska i Južnoafrička Republika. Kombinacija domaćih i internacionalnih eksperata koji rade u bliskoj kooperaciji osigurava maksimalnu kompetitivnu prednost za ovu servisnu mrežu.

  “Ovo je „know-how“, najbolja iskustva koja imamo, i tu razinu usluge sada ćemo dovesti u Bosnu i Hercegovinu, pružajući našim kupcima najbolje moguće iskustvo servisa auta i guma. Ovo je prirodan razvoj naše prisutnosti u regiji jugoistočne Europe te time želimo nastaviti ekspanziju našeg poslovanja i u budućnosti,” zaključuje Matko Kariž iz firme Continental Adria, zadužen za razvoj BestDrive servisne mreže u regiji.

  Continental AG je osnovan 1871 godine u Njemačkoj, a danas broji preko 235.000 zaposlenika u 60 zemalja svijeta sa prihodom većim od 44 milijarde eura u 2017. godini.

  (Marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,