Youabian Puma: Čudovište na točkovima sa cijenom preko miliona (FOTO/VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Youabian Puma na tržištu za 1.100.000 američkih dolara

03

Zaista je teško reći šta više zbunjuje sama pojava ili ime ove gromade duge 6,1 metar dok širina iznosi 2,3 metra.

Ime ovog vozila je veoma neobično Youabian Puma, prije svega karakterišu ga ogromni točkovi ukupnih dimenzija 44 inča od čega 20 inča otpada na samu gumu. Sjedište firme koja je proizvela ovaj četverosjed nalazi se u  Los Angelesu gdje Youabian Puma i po prvi puta predstavljen javnosti i medijima.{igallery id="976" cid="425" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="20"}

Prema riječima proizvođača vozilo je prije svega namijenjeno onima koji žele da se na ulici razlikuju od drugih a to sebi mogu priuštiti jer osnovna cijena jednog modela iznosi milion i 100 hiljada američkih dolara.

Automobil koji još nazivaju "Vozilo za zabavu" jer ga nije proizvela nijedna brendirana automobilska industrija pokreće 7.0 - litarski V8 LS7 motor proizveden od strane General Motorsa, koji proizvodi 505 KS i 637 Nm obrtnog momenta. On radi u tandemu sa šest - brzinskim automatskim mjenjačem, a ubrzanje do 100 km/h dostiže za svega 5,9 sekundi. Šasija je izrađena od čelika i aluminija.

Pored toga što je veoma udobana i bezbjedana Youabian Puma posjeduje navigaciju sa glasovnim komandama, satelitski radio, kao i priključke za povezivanje skoro svih uređaja s automobilom koji vam mogu zatrebati.

Proizvođači ovog čudovišta na točkovima vjeruju kako će i pored visoke cijene prodaja biti na zadovoljavajućem nivou jer je Pumu nemoguće ne primjetiti na ulici.