Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Audi je najbolji brend po čitaocima njemačkog Auto Bilda

Preuzmite sliku

Popularno

Audi je osvojio najviše prvih mjesta u većini kategorija u anketi časopisa Auto Bild. Anketirano je 60.250 ispitanika koji su ocjenjivali kvalitet i vrijednost u odnosu na cijenu kod 39 različitih brendova. Glasovi su raspoređeni u 13 različitih klasa automobila.

Rangirani u samom vrhu po kvalitetu, od malih automobila do luksuznih limuzina, od kabrioleta do terenaca, anketa je potvrdila dominaciju našeg brenda“, rekao je Verner Zimerman, direktor kontrole kvaliteta u kompaniji. „Audi je sinonim vrhunskog kvaliteta, perfektne izrade i visoke pouzdanosti. Ovim priznanjem nagrađena je naša posvećenost ovom brendu.“

Ni jedan drugi proizvođač automobila nije osvojio više nagrada nego Audi.

Anketirani čitaoci sitea dali su najviše glasova za Audi u kategoriji „Najbolji brend u svim klasama“. U kategoriji „Kvalitet“ Audi je dobio najviše glasova u klasi malih automobila, kompaktnih vozila, klasi vozila srednje i standardne veličine, potom u klasi luksuznih automobila, kabrioleta do 50.000 eura, kompaktnih SUV i velikih SUV vozila. U kategoriji vozila standardne veličine, Audi je takođe osvojio nagradu za najbolji dizajn.

Treba pomenuti da se ne radi o zvaničnom istraživanju koje uzima u obzir sve potrošače na jednom tržištu, tj. pravilan uzorak, već se radi o anketi kod čitalaca jednog magazina. (cgauto.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,