Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aston Martin izbacio automobil za djecu po cijeni novog BMW-a

Preuzmite sliku

Popularno

Za utjehu recimo kako ga mogu voziti i odrasli.

Ovaj DB5 uz očekivano visoku cijenu ima i jednu manu: nečujan je. Upravo tako, kao što smo se navikli na konfekciju ispod Astonovih poklopaca, tako valja prihvatiti i električni pogon. A s obzirom na to da je ovaj DB5 igračka, to je i jedino primjereno.

  • DB5 Junior na svijet dolazi uz pomoć The Little Car Company, a radi se o replici koja je umanjena na 66% veličine originala. Dobra je stvar da s tri metra dužine ima mjesta i za odraslu osobu, a njega tada očekuje sve što može dati elektromotor od 5 kW. S obzirom na 270 kg inicijalne mase obećanih 48 km/h ne zvuči loše. Doseg je s jednim punjenjem baterija do 32 km, a kao na Bugattijevoj minijaturi nude se tri moda rada, Novice, Expert i Race.

  • Opcijski se nudi dvostruko snažniji pogon od 10 kW s karbonskom karoserijom, šperom i dodatnom baterijom. Ovaj može do 80 km/h, a doseg je do 68 km.

    Polako dolazimo do cijena. Startni model kreće od čak 35.000 GBP, DB5 Vantage Junior je na 45.000 GBP. Prve isporuke djeci imućnih roditelja odličnog ukusa kreću početkom iduće godine, prenosi index.hr. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,