Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amerikanac prodaje Yugo za avanturiste (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Yugo je često bio osnova za kojekakve kućne tuninge, a još češće predmet sprdnje. Ova prerada dolazi iz Amerike i predstavlja legendarni Yugo u dosad neviđenom izdanju.

Kad su karoserijske prerade jugića u pitanju, tvornica nije išla dalje od kabrioleta i dostavne inačice, ali da je kojim slučajem SUV-manija krenula ranije, ne bismo se čudili jednoj ovakvoj verziji. Ameri je zovu Overland, a na Balkanu bi ju radije nazvali lovačkom. Ono bitno je da ova prerada olakšava vožnju neasfaltiranom podlogom, ali i višednevni boravak u prirodi.

Stoga je osnovni Yugo GV lagano podignut i dobio je robusnije gume. U sklopu vanjskih prerada tu je još krovni nosač sa svom potrebnom opremom te uvijek dobrodošla dodatna svjetla. Iznutra pak radio stanica i dodatni punjači. Stražnje sjedalo je uklonjeno, a sve kako bi se dobio koristan tovarni prostor. Motor je ostao isti, 1,155 KS u kombinaciji četiri-stepenastog mjenjača.

Ako ste zainteresovani, požurite jer možda niste jedini koji razmišlja o ovakvom vozilu. Ponudu možete vidjeti ovdje. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,