Četvrtak, 24. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovaj rakun misli da je čovjek, pa se tako i ponaša (VIDEO)

Popularno

Ovaj rakun spašen je kada je bio sasvim mala beba. Bio je jako bolestan, a u trenutku kada ga je njegova spasiteljica pronašla, nije ni imao puls. Morala ga je oživljavati nekoliko puta, a kada je došao svijesti, pobrinula se da tako i ostane.

Nakon nekoliko mjeseci ojačao je i njegova “mama” počela je raditi na tome da ga ubrzo pusti u prirodu. No on se nikako nije mogao uklopiti među druge rakune. Kada ga je odvela među njih, prestao je jesti i ponašao se jako čudno.

Nije imala drugog izbora nego vratiti ga doma. Ovaj je malac uvjeren da je čovjek i to će tako ostati do kraja. On radi sve ono što rade i ljudi – koristi se raznim kućanskih uređajima, zna otvoriti frižider i uzeti najbolju hranu iz njega. Ponekad je poput malog djeteta – ako ga ostavite samog, napravit će hrpu gluposti. Često trga i razbacuje stvari po kući, no ukućani mu ne zamjeraju.

Postao je punopravan član porodice, no nekada misli da ima veća prava od drugih, a to se očituje njegovom ponašanju prema drugim životinjama u kući. Obožava ih zadirkivati i naređivati im. Cijeli se svijet oduševio ovim malcem, a vjerujemo da ni vas neće ostaviti ravnodušnima. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,