Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Žabac Kermit dobio otkaz poslije skoro 40 godina

Steve Whitmire, koji je 27 godina pozajmljivao glas “mapetovcu” Žapcu Kermitu, napisao je emotivno pismo povodom svog otpuštanja, navodeći da je bio “skrhkan” što nije uspio da ispuni “dužnost prema svom heroju”.

Whitmire je ovaj komentar objavio na blogu u utorak, samo nekoliko dana nakon što je Muppets Studio objavio novo ime koje će pozajmljivati glas jednom od najpoznatijih likova Jima Hensona. Kako prenosi Reuters, Henson je predstavljao Žapca Kermita od kako ga je izmislio 1955, do svoje smrti 1990. godine. Kermit je najpoznatiji po burnoj vezi sa vatrenom Miss Piggy.

Whitmire koji je za “Muppet Show” počeo da radi 1978. godine, sa 19 godina, preuzeo je Hensonovu ulogu. On je za taj šou govorio da “nije samo posao, karijera ili čak strast. Oni su hitan, neosporan, nemoguć za odoljeti – način života”. Whitmire je naveo da su mu direktori studija Muppets koji je u vlasništvu kompanije Walt Disney, saopštili u oktobru 2016. da mijenjaju lutkara koji glumi Kermita. “Ne bih nikada razmišljao da napustim Kermita”, iznio je on na svom blogu.

Bez otkrivanja detalja, Whitmire je rekao da su rukovodioci imali dva problema sa njim, koja je on pokušao u prošlim mjesecima da popravi, ali nije uspio. Direktori Disney kompanije odbili su da govore o razlozima otpuštanja Whitmirea, ali su izdali zvanično saopštenje. “Muppets studio se zahvaljuje Steveu za ogroman doprinos Žapcu Kermitu i Muppets franšizi. Želimo mu dobro u budućim planovima”, navodi se u saopštenju kompanije. Whitmire je igrao ulogu Kermita u brojnim televizijskim emisijama, filmovima i nastupima uživo, uključujući “Ulicu Sezam”, “Fraggle Rock”, “Najtraženiji Mapeti” i najnoviji “Mapets” na televiziji, koji je nakon jedne sezone ABC otkazao. Ulogu Žapca Kermita će u video snimku sljedeće nedjelje izvoditi Matt Vogel. (b92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,