Četvrtak, 26. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mračna tajna sobe 333: U najukletijem hotelu na svijetu malo ko smije da prespava

Londonski Langham je jedan od najpoznatijih hotela sa pet zvjezdica u Velikoj Britaniji. Međutim, iza tog luksuza krije se mračna prošlost, a posebno je zastrašujuća jedna soba i to 333.

Hotel je počeo sa radom 1865. godine i imao je da ponudi 500 soba i apartmana. U njemu su boravile mnoge poznate ličnosti poput Marka Twaina ili Oscara Wildea.

Ipak, izgleda da osim regularnih gostiju ovdje ponekad svrate i duhovi, pogotovo viktorijanski godpodin sijede kose, njemački princ, ranjenik, batler ili mnogi drugi za koje se tvrdi da proganjaju posjetioce hotela.

Decenijama se prepričava strašna priča o viktorijanskom doktoru koji je u ovom hotelu ubio ženu dok su bili na medenom mjesecu i potom izvršio samoubistvo. Oni koji su ga vidjeli tvrde da nosi dug kaput i kravatu, a posebno su strašne njegove izrogačene oči.

Tu je i njemački princ koji je skočio sa 4. sprata (najčešće ga viđaju u jutarnjim satima), muškarac sa ogromnom ranom na licu (najviše luta hodnicima), vladar Napoleon III (preferira podrum), batler koji se šeta hodnicima u čarapama itd.

Svi se, ipak, najviše plaše sobe 333 u kojoj se dešavalo da duh proganja goste tokom spavanja, a jedna gošća se požalila da joj je duh toliko drmao krevet da je jedino rješenje bilo napustiti hotel istog trenutka.

Soba 333 intrigirala je mnoge novinare, pisce i lovce na duhove, pa su mnogi htjeli da okušaju sreću i prespavaju ovdje ne bi li možda naletjeli na duha.

Novinar BBC-ja, James Alexander Gordon, 1973. godine odlučio se taj poduhvat, ali ga je tokom noći probudila neka neobična svjetlost koja ubrzo poprimila ljudski oblik. Gordon je tvrdio da je pojava lebdjela iznad zemlje i nosila viktorijansku odjeću. Kada je raširila ruke i krenula ka njemu, novinar je iskočio iz kreveta i pobjegao iz sobe.

Čak je i Stuart Broad, igrač engleskog kriket tima, imao neobično iskustvo iz sobe 333.

-Bilo je toliko toplo da nisam mogao da spavam. Odjednom su česme iz čista mira počele da rade i puštaju vodu. Uključio sam svjetlo i isključio vodu. Kada sam isključio svjetlo, voda je ponovo krenula. Bilo je mnogo čudno- rekao je Broad. (kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,