Četvrtak, 17. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Da li biste pristali na ovu vrstu masaže: Sav posao obavljaju zmije (VIDEO)

Nakon napornih radnih dana ili zahtjevnih treninga dobra masaža je nešto na što bi gotovo svatko pristao. Mnogo je vrsta i podvrsta tog načina relaksacije i terapije, fizioterapeuti završavaju fakultete kako bi bili stručni i pružili svojim klijentima siguran tretman. Od klasične medicinske, sportske, aromatične, tradicionalne tajlandske, one s vrućim kamenjem, s himalajskom soli, refleksologija, anticelulitne, masaže koje izvode slijepi maseri, a sada se u svijetu nudi još jedna prilično ekstravagantna – masaža zmijama.

Proces je jednostavan, legnete na masažni stol, a majstorica Serpentessa (koja sebe naziva svećenicom zmija) na vas stavi svoje nekoliko povećih ljubimica. Riječ je o dva, tri, četiri kraljevksa udava. Ovaj tretman izvodi se u Wholeness centru u Valley Cottageu u državi New York. Novinarka Insidera koja je probala tretman kazala je kako je takva masaža tradicionalna u Indoneziji i Izraelu, pa ga je potražila u svojoj domovini Sjedinjenim Državama.

Objasnila je kako se inače ne boji zmija, ali prije tretmana je ipak bila malo nervozna. Majstorica Serpentessa ovakvu uslugu zmijske masaže pruža već 15 godina.

“One su neotrovna vrsta, iako su divlje voljne su biti naše učiteljice izbliza i osobno”, kazala je svećenica. Osim što zmijska masaža opušta, kako tvrdi stručnjakinja zbog stimulacije živaca otpušta se oksitocin, ‘hormoni dobrog raspoloženja’ koji opuštaju stres i stvaraju zadovoljstvo.

A sesija uvijek započinje na isti način. Serpentessa se prvo mora uvjeriti da se i klijent i zmije osjećaju ugodno. To bi značilo probno postavljanje životinja na glavu i ramena klijenta.

“U svojoj biti to je osjetilni i duboki uron u senzualno blaženstvo. A kako se osjećate poslije zmijske masaže direktno je povezano s time kako se osjećate na početku”, objasnila je šaptačica zmijama.

Nakon što se svećenica uvjeri da su i zmije i klijent ok jedni s drugima, kreće prava masaža. Klijent legne na stol za masažu, a Serpentessa jednu po jednu zmiju postavlja na njihova leđa.

Od trbušne plesačice do profi šaptačice zmijama

Serpentessa u svojoj kolekciji ima 10 kraljevskih udava, ali samo tri ili četiri su istovremeno na stolu. Zmije nikad ne tjera na rad. Tako nikad ne masiraju u vrijeme za hranjenje, kada mijenjaju kožu ili ako su bolesne. Žena koja je postala profesionala zmijska svećenica kazala je kako kao dijete nije znala ništa o zmijama, osim biblijske priče o zmiji koja je nagovorila Evu da pojede grešnu jabuku. No, kao prava predana trbušna plesačica nabavila je kraljevskog udava.

Prva zmija zvala joj se Sophia, bilo je to prije 33 godine. Drugu zmiju nabavila je kako Sophia ne bi bila usamljena, nikad nije planirala baviti se uzgojem gmazova, ali njezine prve tri zmije prepustile su se zovu prirode.

Nakon što ih polegne preko klijenta svećenica nadgleda sa strane. Nikada ne napušta prostoriju tokom masaže. Za svaki slučaj. Pošto su to ljubimci, boe su sretne s time da gmižu po toplom tijelu. Iako zmije obavljaju svu masažu, Serpentessa ih tu i tamo razmjesti po klijentu.

“Osjećaj je bio kao dugotrajni i ogroman zagrljaj, što je jako lijepo”, kazala je novinarka Abby na kraju seanse. (100posto.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,