Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Beba rođena u avionu Turkish Airlinesa čeka susret s majkom

Turska ambasadorica u Gvineji Nur Sagman radi sve kako bi ubrzala procedure te kako bi majka i beba, koja je rođena u avionu Turkish Airlinesa na letu na relaciji Conacry-Vagadudu-Istanbul, što prije bile skupa, javlja Anadolu Agency.

Beba koja je dobila ima Kadiju rođena je u avionu Turkish Airlinesa na visini 13 hiljada metara. Avion je letio na relaciji Conacry (Gvineja) – Vagadugu (Burkina Faso) – Istanbul, a beba je na svijet došla u zračnom prostoru Burkine Faso.

Majka Diaby Nafi Francuskinja je porijeklom iz Gvineje. Ona je već otputovala u Francusku, dok je beba zbog papirologije morala ostati kod rodbine u Gvineji.

Ambasadorica Turske u Gvineji Nur Sagman je rekla da je posjetila bebu te da je mala Kadiju odličnog zdravlja. Ona je istakla da beba nije mogla dobiti francuske dokumente zbog činjenice da se rodila u zračnom prostoru Burkine Faso.

“Beba Kadiju je odličnog zdravlja. Pošto se beba rodila u zračnom prostoru Burkine Faso nije dobila dozvolu da putuje sa majkom u Francusku. Majka Diaby u Francuskoj završava poslove vezane za papirologiju kako bi mogla bebu donijeti kući. Ja sam u kontaktu sa gvajanskim vlastima s ciljem ubrzanja cijelog procesa, kako bi beba što prije dobila pasoš”, kazala je Sagman te dodala da planira razgovarati sa ambasadorom Francuske u Gvineji.

Ona je rekla da je vijest o rođenju dobila od predstavnika Turkish Airlinesa te je posredstvom te kompanije stupila u kontakt sa porodicom bebe. Rekla je da porodica nije krila zadovoljstvo zbog toga te podsjetila da je beba Kadiju, nakon rođenja, umotana u deku Turkish Airlinesa.

Sagman je također rekla da je telefonom razgovarala sa majkom Diaby te da je ona jako zahvalna cijeloj posadi Turkish Airlinesa.

Uporedo sa ambasadoricom porodicu bebe Kadiju posjetio je i privremeni direktor Turkish Airlinesa u Gvineji Oguzcan Yerli. On je istakao da će Turkish Airlines snositi troškove pasoša karte i transporta iz Gvineje u Francusku.

“Porodica se mnogo obradovala. Rekli su nam da je Kadiju i naše, dijete Turkish Airlinesa. Sa majkom smo razgovarali telefonski. Mnogo se zahvalila Turskoj. Ako pogledate kako se u prethodnim danima prema putnicima odnosio jedan od najvećih američkih avioprevoznika United Airlines i kako to čini Turkish Airlines, čiji je posada na svijet donijela dijete, onda možete shvatiti naš odnos prema putnicima i značaj koji ima pridajemo”, rekao je Yerli.

Yerli je rekao da porodica nije znala za animaciju Turkish Airlinesa o rođenju bebe te da je, pogledavši je, bila izuzetno zadoljna.

Trudnica Diaby Nafi je 6. aprila, dok je letjela na relaciji Conacry-Vagadudu-Istanbul u avionu Turkish Airlinesa, dobila trudove. Sve je počelo u zračnom prostoru Malija, a beba je na svijet došla iznad Burkine Faso. Turkish Airlines je tim povodom pripremio animaciju na kojoj se vidi herojski čin cijele posade Turkish Airlinesa.

Ovaj radnosni događaj za porodicu Nafi dogodio se samo nekoliko dana prije nemilog događaja u avionu američkog avioprevoznika United Airlinesa u kojem su zaštitari na silu izvukli iz sjedišta, a potom izbacili jednog putnika. U ovom kontekstu na društvenim mrežama se pojavila kampanja “ReThink Turkey” koja ukazuje na ljubazno osoblje i izvrsnu uslugu koju putnici dobijaju u avionima Turkish Airlinesa.

Pomenuta animacija je preko 16 hiljada puta podijeljena na društvenoj mreži Facebook, a pregledana je više od 1,5 miliona puta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,