Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ženski odbojkaški klub “Bimal-Jedinstvo” najuspješniji sportski klub Brčko distrikta u 2015. godini

Preuzmite sliku

Ženski odbojkaški klub “Bimal-Jedinstvo” proglašen je najuspješnijim sportskim klubom Brčko distrikta u 2015. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

  • bimal-jedinstvo (2)
  • Riječ je o osmom priznanju najboljih za Brčanke u svom gradu, koje se trenutno nalaze na prvoj poziciji na tabeli aktuelne Premier lige BiH za sezonu 2015/2016.

    Protekla godina za klub bila je izuzetno uspješna i krunisana je sa osvojene sve tri seniorske titule, Kup Republike Srpske, Kup BiH i prvenstvo BiH, kao i priznanje za najbolji sportski kolektiv po izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

    Odbojkašice kluba takođe su aktuelne kadetske i juniorske prvakinje u entitetu Republika Srpska i na državnoj razini. U okviru svog uspješnog djelovanja na sportskim terenima, odbojkašice su se okitile sa devet titula šampiona Bosne i Hercegovine i sedam titula pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

    Ovaj ženski odbojkaški klub, zahvaljujući dosadašnjim uspjesima, postao je sinonim za sport u Brčko distriktu, što je prepoznala i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja. “Bimal” koja e, prepoznavši talenat, rad i sveukupni kvalitet ženske odbojke u Brčkom, od 2013. godine generalni sponzor kluba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje