Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično: Legendarni američki teniser novi trener Novaka Đokovića

Preuzmite sliku

Legendarni američki teniser Andre Agassi novi je trener Novaka Đokovića, potvrdio je drugi reket svijeta. Vijest o toj saradnji objavio je italijanski “Sky”, u toku finala Mastersa u Rimu u kojem je srpski teniser izgubio od Aleksandera Zvereva iz Njemačke.

Novak je prije prošlonedeljnog Mastersa u Madridu raskinuo saradnju sa kompletnim stručnim štabom, u kojem je bio i Marjan Vajda, sa kojim je sarađivao još prije nego što se popeo na sam svjetski vrh.

Od tada se mnogo spekulisalo ko će biti njegov naredni trener, a pojavila se i informacija da je Agassi najozbiljniji kandidat.

“Razgovarao sam sa Andreom tokom proteklih nekoliko nedjelja telefonom i odlučili smo da se sastanemo u Parizu. Biće tamo. Vidjećemo šta budućnost donosi. Obojica smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno. Ništa se još uvijek unaprijed nismo dogovorili. Jednostavno, u Psrizu ćemo se malo bolje upoznati. Neće biti tu tokom cijelog turnira, biće tu neko vrijeme i nakon toga ćemo vidjeti šta će se dogoditi”, otkrio je Đoković po završetku finala na Mastersu u Rimu.

Agassi je tokom karijere osvojio osam Grand slam titula, četiri manje od Đokovića. Saradnju bi trebalo da započnu od Roland Garrosa, koji počinje 28. maja, a na kojem će srpski teniser braniti titulu osvojenu prošle godine.

Za proslavljenog američkog tenisera to će biti prvi trenerski posao, koji će preuzeti 12 godina poslije povlačenja iz profesionalnog tenisa. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,