Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wimbledon: Damir Džumhur danas igra protiv Rogera Federera

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će igrati protiv švicarskog velikana Rogera Federera u prvom kolu trećeg ovosezonskog grand slam turnira – Wimbledona.

Džumhur je već u ovoj sezoni imao priliku da odmjeri snage s jednim od najboljih tenisera svih vremena, a to se desilo u trećem kolu pariskog Roland Garrosa, kada je Federer slavio sa 6:4, 6:3 i 6:2.

Sarajlija u žrijebu ”travnatog” turnira nije imao mnogo sreće, s obzirom na to da u meču protiv velikana nema velike šanse za prolazak u drugo kolo, ali sigurno je da će borbeni Džumhur ponovo dati sve od sebe da pokuša ugroziti trenutno drugog igrača svijeta.

Meč između Džumhura i Federera igrat će se na Centralnom terenu Wimbledona.

Na terenima All England Cluba jučer je u 129. izdanju počeo treći Grand Slam turnir sezone – Wimbledon. Wimbledon drži titulu najprestižnijeg svjetskog turnira i jedinog koji se igra na travi, i to od svog početka, 1877. godine

U muškoj konkurenciji titulu brani Novak Đoković, a Čehinja Petra Kvitova u ženskoj.

Pored Đokovića u favorite se ubrajaju Škot Andy Murray, te Švicarci Stanislas Wawrinka, nedavni pobjednik “Roland Garrosa”, i Roger Federer.

U ženskom ždrijebu naslov pobjednice brani Kvitova, ali najveće šanse daju se Amerikanki koja će jurišati na šestu titulu u Wimbledonu, a ukupno 21. Grand Slam naslov u karijeri.

Finalni mečevi igrat će se 11. i 12. jula. (bhrt.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje