Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stonoteniskom savezu BiH prijeti suspenzija zbog duga!

Preuzmite sliku

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine mogao bi uskoro biti suspendovan od Evropske i Svjetske federacije ukoliko do kraja godine ne izmiri dugovanje Hrvatskom stolnoteniskom savezu u iznosu od 5.000 eura.

Dugovanje se odnosi na učešće reprezentacije BiH za kotizacije na Evropskom omladinskom prvenstvu (EYC 2016), koje je održano u julu ove godine u Zagrebu.

Tim povodom STSBiH danas je izdao saopćenje u kojem se naglašava da savez posljednjih nekoliko mjeseci od nadležnih institucija, kod kojih je u aplicirao za sredstva, nije dobio “niti jedan fening”, prenosi Fena.

“Na pomenutom prvenstvu u Hrvatskoj organizatori su dozvolili mladim bh. stonoteniserima nastup, a da potrebna kotizacija u iznosu 5.000 eura bude naknadno uplaćena, što do danas nije učinjeno. 

Hrvatski stolnoteniski savez je veoma korektno čekao našu uplatu do unazad dva dana kad su nas telefonskim putem kontaktirali, a onda i pismeno gdje su nas obavijestili da ćemo od strane Evropske i Svjetske federacije biti suspendovani, ukoliko do kraja godine ne izmirimo naš dug”, saopćeno je iz STSBiH.

Iz Saveza napominju da su se u nekoliko navrata obraćali Ministarstvu civilnih poslova BiH, ali da nisu dobili nikakav odgovor.

“Smatramo da bi suspendovanje STSBiH bio direktni atak na naše rezultate i na naš dosadašanji rad”, navodi se u saopćenju, koje je potpisao direktor reprezentacije Anes Alić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,