Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roland Garros: Ako Džumhur u drugom kolu savlada Baghdatisa, igrat će protiv velikog Federera!

Preuzmite sliku

Džumhur će u drugom kolu Roland Garrosa igrati protiv Kipranina Baghdatisa, a bolji iz tog meča najvjerovatnije igra protiv Federera.

Kiparski teniser i trenutni 58. reket svijeta Marcos Baghdatis savladao je hrvatskog tenisera Ivu Karlovića rezultatom 3:0 u setovima u okviru prvog kola otvorenog prvanstva Francuske Roland Garrosa, javlja Anadolu Agency (AA).

  • dzumhur213
  • Kipranin Baghdatis je danas bio bolji od Karlovića i izborenim rezultatom  7:6, 6:4, 6:4 plasirao se u drugo kolo Grand slam turnira na zemljanoj podlozi u Francuskoj.

    Baghdatisov protivnik u drugom kolu će biti bosanskohercegovački teniser i trenutni 87. reket svijeta Damir Džumhur, koji je ranije danas izborio plasman u drugo kolo pobjedom nad Rusom Mikhailom Youzhnyim. Džumhur je poveo sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1), da bi Rus predam meč zbog povrede.

    Pobjednik meča između Džumhura i Baghdatisa će u trećem kolu Roland Garrosa igrati najvjerovatnije protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena I drugog nosioca turnira Švicarca Rogera Federera.

    Federer je u prvom kolu danas savladao Alejandra Fallu sa ubjedljivih 3:0 u setovima (6:3, 6:3 i 6:4) i sve osim njegove pobjede u drugom kolu bi bila velika senzacija.

    Ipak, prije meča protiv boljeg između Džumhura i Baghdatisa, Federer će morati u drugom kolu opravdati očekivanja i savladati boljeg iz meča prvog kola kojeg igraju Marcel Granollers i Matthias Bachinger.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje