Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rafael Nadal ispao u trećem kolu US Opena: Španac nakon deset godina ostao bez “Grand slama”

Preuzmite sliku

Španski teniser Rafael Nadal ispao je u trećem kolu posljednjeg ovosezonskog Grand slam turnira US Opena i tako prvi put nakon deset godina okončao sezonu bez ijednog osvojenog Grand Slama, javlja Anadolu Agency (AA).

U New Yorku su danas odigrani mečevi trećeg kola US Opena, a šampion ovog turnira iz 2010. i 2013. godine Rafael Nadal, poražen je od Italijana Fabia Fogginija rezultatom 3:2.

Iako je prva dva seta bio bolji i vodio rezultatom 6:3 i 6:4, za Nadala su stvari krenulo naopako u trećem setu, u kojem je poražen rezultatom 6:4. U četvrtom setu Foggini je uspio izjednačiti dobivši Nadala rezultatom 6:3. U odlučujućem setu Foginni je opet bio bolji i savladah Nadala sa 6:4.

Srbijanac Novak Đoković savladao je italijanskog tenisera Andreasa Seppija rezultatom 3:0, te tako nastavio takmičenje. Đoković će se u četvrtom kolu US Opena sastati sa Špancem Robertom Bautistom Agutom.

Hrvat Marin Čilić također je uspješno prošao treće kolo savladavši Kazahstanca Mikhaila Kukushkina sa 3:2. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: