Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavak dobrih igara: Ema Burgić Bucko izborila drugi krug 50.000 dolara vrijednog ITF turnira

Preuzmite sliku

Iz turnira u turnir, jedna od naših najboljih teniserki Ema Burgić Bucko pruža sve bolje partije i po svemu sudeći ukoliko je zdravlje posluži, ova godina bi mogla donijeti još niz izuzetno vrijednih rezultata ali i rankinga karijere.

  • ema-burgic-garcia-lopez (7)
  • Ema je nedavno na 100.000 dolara vrijednom ITF turniru u Budimpešti sa svojom partnericom iz Španije Georginom Garcia-Perez uspjela ostvariti najveći uspjeh do sada i osvojiti titulu najboljih u dublu.

    Odmah nakon Budimpešte, Ema je uzela učešće na još jednom izuzetno jakom ITF turniru (50.000$) u Češkoj republici u gradu Olomucu.

    U prvom kolu glavnog turnura Ema Burgić-Bucko savladala je osmu nositeljicu turnira poljakinju Katarzyna Kawu (294 WTA) rezultatom 2:1 (2-6, 7-6, 6-4)

    U odličnom meču nakon 2 sata i 23 minuta igre, te spašene dvije meč lopte, Ema je izašla kao pobjednica koja će joj omogućiti da po prvi put u karijeri uđe u top 500 teniserki na WTA listi. U 2. kolu će Ema igrati protiv bolje iz duela Makarova/Mendesova.

    Nakon vrijedne pobjede u singlu, Ema je u paru sa Jasminom Tinjić odigrala i dubl meč u kojem je par iz BiH savladao par Cvackova/Miklova rezultatom 6-2, 6-2 te zasluženo izborio plasman u naredni krug. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,