Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najveća pobjeda u karijeri: Ema Burgić osvojila prvu titulu u dublu na $100,000 turniru (FOTO)

Preuzmite sliku

Iz turnira u turnir, jedna od naših najboljih teniserki Ema Burgić Bucko pruža sve bolje partije i po svemu sudeći ukoliko je zdravlje posluži, ova godina bi mogla donijeti još niz izuzetno vrijednih rezultata. 

  • ema-burgic-garcia-lopez (4)
  • Proteklih nekoliko dana Ema je boravila u Budimpešti gdje je s velikim uspjehom učestvovala na 100.000 dolara vrijednom ITF turniru. Nakon što je samouvjereno sa tri pobjede uspjela izboriti plasman u glavni turnir singla, Ema je u prvom kolu poražena od Češke teniserke Jesike Maleckove koja ujedno zauzima i 197. poziciju najboljih teniserki svijeta.

    Nakon okočanja turnira u singlu Ema je turnir superiorno nastavila u dublu, gdje je skupa sa svojom partnericom iz Španije  Georginom Garcia-Perez uspjela ostvariti najveći uspjeh do sada i osvojiti titulu najboljih u dublu.

    Dubl par Burgić Bucko i Garcia-Perez uspjele su najprije izbaciti treće i prve nositeljke dubla a nakon toga u finalu bile su bolje od Češkog para Lenke Kuncikove i Karoline Stuchle rezultatom 2:1 u setovima (6-4, 2-6, 12:10).

    – Ovo je prva dubl titula na $100,000 turniru i najveća u mojoj karijeri do sada. Presretna sam današnjom pobjedom, superiorne smo bile tokom cijelog turnira, u finalnom meču dopustile smo sebi neizvjesnu završnicu ali na sreću sve je dobro završilo. Iako je ovo veliki uspjeh za mene, nema opuštanja, slijedi odlazak u Češku gdje ću u Olomucu učestvovati na 50.000 dolara vrijednom ITF turniru i naravno, očekujem da i tamo pružim dobre partije, za tuzlanski.ba istakla je Ema Burgić Bucko. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje