Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kerber protiv Williams u finalu AO: Ukoliko pobijedi, Serena će se izjednačiti sa Steffi Graf

Preuzmite sliku

Serena Williams (34) će se, ukoliko pobijedi u subotu u finalu Australian Opena, izjednačiti s njemačkom teniserkom Steffi Graf (46) koja je osvojila 22 grand slam naslova. Međutim, jedina prepreka prvoj teniserki svijeta je Njemica Angelique Kerber (28), kojoj je ovo prvo finale na nekom grand slam turniru, javlja Anadolu Agecy (AA).

Kerber, koja je također prva njemačka teniserka koja je stigla do finala u Melbourneu nakon 20 godina, uoči subotnjeg okršaja sa američkom teniserkom Serenom Williams zatražila je savjet od Graf “kako da pobijedi najveći meč u svojoj karijeri.”

“Steffi, piši mi, molim te”, našalila se Kerber nakon što se plasirala u finale.

“Graf je učinila upravo to. Čestitala mi je i kazala da je srećna zbog mene, poželivši mi sreću u finalu”, kazala je Kerber.

Njemica se našalila da joj je dužnost zaštiti nacionalni rekord koji drži Graf, posljednja njemačka teniserka koja je osvojila Australian Open 1994. godine.

Kerber je na konferenciji za medije kazala da je odrasla gledajući Grafine mečeve, koje je kasnije prostudirala preko YouTube-a.

“Bila mi je idol. I dalje je moj idol”, kazala je Kerber i dodala da se sjeća mnogih mečeva, kako se Graf kreće i kako bi brzo uspjela savladati protivnike.

Kazala je da joj Graf jednom savjetovala da treba vjerovati u sebe i da je na dobrom putu, što je, dodaje, posljednjih mjeseci i činili.

Kerber, sedma teniserka svijeta dosad je protiv Williams igrala šest puta, pobjedivši je jednom 2012. godine, kaže da je uzbuđena, ali da je pravi pritisak na njenoj protivnici.

“Ona će izaći da osvoji još jedan historijski grand slam. Osjećam se gobro, zdrava sam i spremna. Pokušaću je pobijedit. To je sigurno”, kazala je Kerber. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: