Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični Džumhur u četvrtfinalu Istanbula (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Istanbulu. On je danas u 2. kolu savladao Ukrajinca Iliyu Marchenka sa 2:1, po setovima 6:3, 5:7 i 6:3.

Damir je odlično ušao u meč. Napravio je dupli break na samom otvaranju, te je poveo s 4:1. Ipak, Marhcenko u šestom gemu vraća jedan break kojeg je zatim i potvrdio za 4:3. Džumhur u osmom gemu prekida seriju od dva uzastopna gema koja je osvojio Ukrajinac, dolazi zatim i do novog breaka za osvajanje prvog seta sa 6:3 nakon 42 minute igre.

Početak drugog seta protiče u sigurnoj servis igri s obje strane, da bi Damir u šestom gemu imao dvije break lopte, koje nije iskoristio, te je Marchenko stigao do 3:3. Nastavila su potom oba tenisera sa sigurnim osvajanjem poena na servisu, te nijedan nije bio ni blizu eventualnog breaka u ovom dijelu meča. Ipak, u 11. gemu drugog seta Marchenko dolazi do breaka. Iako je Damir imao 40:0, Ukrajinac je napravio veliki preokret i dolazi do 6:5, te sigurnim servisom osvaja drugi set sa 7:5. Damir odlično ulazi u odlučujući treći set. Oduzima servis rivalu na samom otvaranju, a zatim ga i potvrđuje jako dobrim servisom. Bez problema je Džumhur priveo treći set kraju (6:3), te je došao do pobjede.

ATP Istanbul, 2. kolo:

Džumhur – Marchenko 2:1 (6:3, 5:7, 6:3)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,