Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični Damir Džumhur uskoro i u TOP 40

Preuzmite sliku

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur jučerašnjim trijumfom nad Nijemcom Jan-Lennardom Struffom u polufinalu St. Petersburga ostvario je dodatni napredak na ATP listi. Damir je prije početka turnira bio 55. teniser svijeta i to je bio njegov najbolji rezultat karijere.

Ipak, nakon što se probio do polufinala ovog turnira skočio je na 48. mjesto, dok će od sutra i ako ne pobijedi danas biti 43. teniser svijeta. U slučaju da ostvari pobjedu u finalu, što bi bio njegov prvi trijumf na ATP turniru, Džumhur bi ostvario napredak za još tri pozicije i bio bi 40. teniser svijeta.

Dakle, Damir je od početka ovog turnira napredovao za čak 12 pozicija, a ima priliku napredovati ukupno 15 mjesta. Protivnik u finalu bit će mu Italijan Fabio Fognini.

Fognini je spasio dvije meč lopte u meču protiv prvog nosioca, Španca Roberta Bautiste Aguta u pobjedi od 2:1 u setovima (2-6, 7-6, 7-6).

Fognini će u meču protiv Džumhura nastojati da osvoji svoju šestu ATP titulu, dok će najboljem bh. igraču ovo biti drugo finale u karijeri. Tridesetogodišnji Italijan trenutno je 29. igrač na ATP listi, dok je Džumhur već osigurao najbolji plasman na ATP listi i čak i u slučaju poraza zauzimat će 43. mjesto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,