Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ema Burgić-Bucko sa tri ubjedljive pobjede izborila plasman u glavni ITF turnir $50,000 Szeged

Preuzmite sliku

Jedna od najperspektivnijih bosanskohercegovačkih teniserki Ema Burgić nakon okončanja školovanja na Univerzitetu Baylor u Texasu, u potpunosti se posvetila tenisu, a da se nalazi u velikoj formi dokaz je i plasman u glavni ITF turnir $50,000 Szeged  – Mađarska. 

U prvom kolu kvalifikacionog turnira Ema je ubjedljivo savladala Grkinju Eleni Danillidou rezultatom 2:0 (6-1, 6-1). U drugom kolu Emu je čekala Rumuska teniserka Virginia Eliana TICA, a da je u odličnoj formi pokazao je i ovaj meč u kojem je svojoj protivnici prepustila svega jedan gem, konačan rezultat glasio je 2:0 (6-1, 6-0).

  • Ema-Burgic-Bucko-Tenis1
  • Posljednja prepreka za ulazak u glavni turnir bila je druga Rumunka Gabriela DUCA. Iako se očekivao nešto neizvjesniji meč u odnosu na prva dva, obzirom da je Duca ujedno bila i prva nositeljica kvalifikacije to se ipak nije desilo, Ema je i treću protivnicu u trećem kolu kvalifikacija ubjedljivo savladala rezultatom 2:0 (6-1, 6-0) te obezbjedila učešće i glavnom turniru, što je izuzetan uspjeh obzirom da se radi o turniru čiji je nagradni fond $50,000.

  • Ema-Burgic-Bucko-Tenis-jasko
  • – Osjećam se odlično, spremna sam, fokusirana i potpuno posvećena tenisu, napredujem svaki dan, a evo hvala Bogu i rezultati su tu, nadam se da ću nastaviti istim tempom i u narednom periodu. Zahvalila bi se i mom kondicionom treneru Jasminu Zahiroviću i Body Control centru, obzirom da kondicione pripreme koje smo obavljali u proteklom periodu već donose rezultate, a ujedno se osjećam spremno i zdravo za nove izazove, za Tuzlanski.ba istakla je Burgić-Bucko.

    U glavnom turniru Ema će snage odmjeriti sa Turskom teniserkom Basak ERAYDIN koja se trenutno nalazi 233 mjestu najboljih teniserki svijeta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,