Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur pobijedio Berdycha i plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte Carlu

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo ATP turnira Masters serije 1000 u Monte Carlu. Džumhur je u drugom kolu nakon dva sata i 27 minuta igre pobijedio šestog nosioca Čeha Tomaša Berdycha sa 6:4, 6:7 (1/7), 6:3.

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija napravio je senzaciju i iz trećeg pokušaju uspio savladati favoriziranog Berdycha i drugi put u petnaestak dana, nakon pobjede nad Nadalom, trijumfovati nad jednim igračem iz Top 10.

U prvom setu Džumhur je došao do brejka u sedmom gemu i poveo sa 4:3 te prednost zadržao do kraja seta.

Drugi set bolje je otvorio češki teniser koji je odmah na startu napravio brejk i poveo s 3:0. No, Džumhur se uspio vratiti i „ribrejkom“ došao do izjednačenja 4:4.  Džumhur je kod rezultata 5:5 imao priliku za brejk, stigao od 40:0 do izjednačenja i prednosti, ali je Berdych uspio spasiti svoj servis i osigurati taj-brejk. Džumhur je bez većih problema osvojio svoj servis za 6:6 te je pobjednika drugog seta odlučio taj-brejk.

Berdych je u taj-brejku potpuno dominirao napravivši tri mini brejka te bez većih problema rezultatom 7:1 osvojio sedmi 13. gem i izborio treći set.

U odlučujućem setu igrači su “čuvali” servis do šestog gema kada Džumhur pravi brejk i dolazi do vodstva od 4:2. Uz malo problema uspio je osvojiti svoj servis i potvrditi brejk te povesti sa 5:2. Berdych se nakratko vratio u igru osvojivši svoj servis za 5:3, ali je Džumhur uzvratio na svoj servis i uprkos problemima, s obzirom na to da je odbranio dvije brejk lopte, iskoristio drugu meč loptu za konačnih 6:3.

Džumhur će u borbi za plasman u četvrtfinale igrati s pobejdnikom meča Pablo Cuevas – Miloš Raonić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,