Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur: Iskoristio sam mane i nesigurnost Cuevasa

Preuzmite sliku

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, 56. igrač svijeta, u 1. kolu US Opena savladao je Urugvajca Pabla Cuevasa, koji se nalazi na 31. mjestu ATP liste, sa 3:0 u setovima.

Džumhur je nakon dosta neizvjesnosti osvojio prvi set sa 7:5. Bh. teniser je nakon tie-breaka bio bolji i u drugom setu sa 7:6. U trećem setu je potpuno nadigrao svog protivnika te slavio sa 6:1, i plasirao se u 2. kolo US Opena.

“Uspio sam na US Open prenijeti dobru igru iz Winston-Salema.. Meč protiv Cuevasa bio je očekivano težak ipak je to teniser koji je u TOP 30 već par godina. Međutim, znao sam da nije u najboljoj formi i iskoristio sam sve te neke njegove mane i nesigurnost” kazao je Džumhur i dodao:

“Igrao sam dosta dobro u onim momentima kada je to trebalo najviše i to je bilo najbitnije. Možda sam mogao taj drugi set ranije da završim ali sve u svemu zadovoljan sam. Žao mi je što nismo igrali juče jer sada neću imati dan pauze, a osjećam umor malo više nego u prethodnim mečevima,  ali nadam se da ću se izboriti s tim, u drugom meču pokazati borbu i proći dalje” – rekao je najbolji bh. teniser Damir Džumhur koji će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz duela Nicolas Kicker (93. ATP) – Cedrik-Marcel Stebe (107. ATP).

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,