Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur: Bilo je previše sudijskih grešaka da bih pobijedio Troickog

Preuzmite sliku

Damir Džumhur, najbolji teniser Bosne i Hercegovine, eliminisan je noćas u prvom kolu Australian Opena, prvog Grand Slama sezone. Izgubio je od Viktora Troickog iz Srbije, rezultatom 2:3 (po setovima 4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 3:6) a uzrok poraza vidi i u “mnogim sudijskim greškama”.

“Nažalost, za mene je završen Australian Open. Rekao sam da ovo nije dobar žrijeb, da će biti težak meč. Nije moglo biti neizvjesnije, bilo je u pet setova. Nisam igrao koliko je bilo potrebno da se dobije Viktor Troicki. Igrao sam veoma stisnuto u prva dva seta, i onda kada sam osjetio da mi igra dolazi, treći i četvrti odigrao sam odlično. I rezultat od 6:2, 6:2 govori o tome. Imao sam tada potpunu kontrolu nad mečem. Bio sam dominantan u tom dijelu meča. No, prva dva seta oduzela su mi puno snage i u petom sam, kada je najviše trebalo, malo popustio. Međutim, igrao sam i u petom setu dobro, po mnogima bolje od Viktora, ali nisam uspio da pobijedim. Na kraju bila je i sudijska odluka koja je zaista mnogo uticala na daljnji tok meča. Jako žalosno”, izjavio je Džumhur, te kako javlja Anadolu Agency (AA), naglasio:

“Iznenađen sam pojedinim medijima koji pišu da sam taj koji non-stop radi probleme na terenu. Ti ljudi malo znaju o tenisu, a pričaju o mom tenisu. To nema nikakvog smisla. Igrao sam treću godinu na glavnom turniru Australian Opena i igrati na ovakvom turniru je velika stvar. Igrao sam protiv igrača koji je u top 30 i došao do petog seta. Bilo je previše sudijskih grešaka, puno više na moju stranu, s tim će se složiti i sam Viktor Troicki. Kada je došlo do katastrofalne sudijske greške na 3:3 u petom setu morao sam reagovati (burno protestovao kod glavnog sudije meča, op.a.). Tada sam dobio ‘penalty poen’ protiv svih pravila ATP-a. To su stvari koje se ne bi smjele dešavati. Bio sam poslije meča sa ljudima iz ATP-a. Sudija će se kazniti. To što je uradio nije smio uraditi”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje