Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković protiv Čilića, S. Williams protiv Vici u polufinalu US Opena

Preuzmite sliku

Prvi reket svijeta Novak Đoković rano jutros je rezultatom 3:1 u setovima pobijedio Španca Feliciana Lopeza u četvrtfinalu US Opena, a protivnik u polufinalu će mu biti branilac titule šampiona Marin Čilić, javlja Anadolu Agency (AA).

Đoković je dobro otvorio meč protiv 18. nosioca na turniru Lopeza i prvi set završio sa 6:1. U drugom setu Španac je zaigrao bolje i osvojio ga rezultatom 6:3. Međutim popularni „Nole“ je tada stvari preuzeo u svoje ruke i pokazao zašto nosi titulu najboljeg tenisera na svijetu. Meč je trajao dva sata i 41 minutu i završen je rezultatom 6:1, 3:6, 6:3, 7:6.

Novak Đoković će u petak u polufinalu igrati protiv hrvatskog tenisera Čilića koji je u četvrtfinalu u maratonskih pet setova bio bolji od Francuza Wilfrieda Tsonge.

Danas se igraju preostala dva meča četvrtfinala u kojima se sastaju Roger Federer I Richard Gasquet, te Stanislaw Wawrinka i Kevin Anderson.

U ženskoj konkurenciji prva nositeljica Serena Willliams je prolaz u polufinale izborila pobjedom nad starijom sestrom Venus. Konačni rezultat meča glasio je 6:2, 1:6 i 6:3 u korist mlađe sestre.

Njena protivnica u polufinalu će biti Italijanka Roberta Vinci koja je sinoć pobijedila Francuskinju Kristinu Mladenović sa 2:1 u setovima.

I u ženskoj konkurenciji su danas na programu preostala dva meča četvrtinala u kojima igraju Smona Halep protiv Victorije Azarenke i Petra Kvitova protiv Flavije Pennette. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: