Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković pokazao kakva je igračina, ali i još veći sportaš (VIDEO)

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser i prvi igrač svijeta Novak Đoković pokazao je kako su mu fair play i poštenje na prvom mjestu kada izađe na teren…

Novak Đoković izbacio je Jo-Wilfrieda Tsongu sa 7-6, 7-6 u četvrtfinalu Indian Wallesa i izborio polufinale s Rafaelom Nadalom. U tom je meču, u trenucima kada se lomio prvi set, pokazao zašto je jedan od najvećih sportaša današnjice, ali i svih vremena. Nole je u tie-breaku prvog seta pošteno ‘predao’ poen suparniku, zbog pogreške suca koji nije vidio da je prvi igrač svijeta dirao jednu loptu koja je izašla izvan granica terena.

Kod vodstva 2:0 Tsonga je u trku s mreže odigrao snažno po dijagonali, a Đoković je tu loptu okrznuo prije nego li je izašla van. Sudac je rekao da je rezultat 3:0 u tom trenutku, a onda ga je Đoković ispravio. Tsongi je pripao poen, no poštenje se u konačnici u potpunosti isplatilo kasnijem pobjedniku.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala što će im biti 48. međusobni dvoboj na ATP Touru. Nijedna druga dvojica tenisača nisu odigrala toliko međusobnih ogleda u modernoj teniskoj povijesti. Trenutni rezultat je 24:23 u korist prvog igrača svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,