Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: “Nuđeno mi je 200.000 dolara da namjestim meč”

Preuzmite sliku

Poslije otkrića britanskih medija o namještanjima na najvećim teniskim turnirima, svjetski reket broj 1 otvoreno je govorio o događajima od prije nešto više od 8 godina.

Nakon sinoćnje prve pobjede protiv Chunga (6:3, 6:4, 6:2) u prvom kolu Australian Opena, Novaka Đokovića su pitali o namještanju mečeva u zadnjih 10 godina koje su otkrili britanski mediji, a u koje je uključeno 16 tenisera. Mediji iz Britanije tvrde da su se teniseri namještali mečeve i na najvećim Grand Slam turnirima.

Đoković je otvoreno govorio o tome kako mu je 2007. godine indirektno nuđeno 200.000 dolara da namjesti meč na turniru u St. Petersburgu.

Indirektno mi je preko ljudi koji su tada radili sa mnom ponuđen novac da izgubim meč. Očigledno nisam to uradio. Osoba koja je pokušala da stupi u kontakt sa mnom mi čak nije ni prišla. Nisam želio da imam bilo kakve veze s tim, osjećao sam se užasno jer je to čist kriminal. U posljednjih šest-sedam godina mi niko nije prišao sa sličnom ponudom.” rekao je Đoković.

Mnogi nagađaju ko je osoba koja je pokušala podmititi Novaka, ali još uvijek ne postoje dokazi. Trenutno postoje samo špekulacije.

Ne mislim da to baca sjenku na sport. Nema prostora za lažiranje i koprupciju u tenisu, svi se trudimo da nam ostane “čist”.” dodaje Đoković. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje