Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Del Potro propušta Australian Open

Preuzmite sliku

Juan Martin del Potro, najbolji argetinski teniser i osvajač srebrne medalje na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, propustiće prvi Grand Slam naredne sezone Australian Open. Osim ovog turnira Del Potro će zbog, kako je naveo, brige za svoje zdravlje propustiti i Auckland Classic u Novom Zelandu

Del Potro još od 2010. godine, kada je bio četvrti teniser svijeta, vodi veliku borbu sa povredom ručnog zgloba. Od tada često je morao praviti pauze, a veći dio sezona 2014. i 2015. godine je propustio. Vratio se tenisu 2016. godine i napravio niz sjajnih rezultata, među kojima srebro iz Rija i osvojen Davis cup sa Argentinom.

On je ranije ove sedmice otkrio da razmišlja o tome da propusti Autsralian Open, rekavši: “Tenis me čekao dvije godine, pa onda može sačekati i još jedan Australian Open“.

Organizatori Auckland Classica kazali su da ih je Del Potro obavijestio o svojoj odluci, koju je donio jer nema dovoljno vremena da se oporavi.

Sezonu 2016. godine Del Potro je počeo kao 1.042 teniser svijeta, a završio ju je kao o 38., upisavši pobjede nad najboljim teniserima današnjice Novakom Đokovićem, Andyjem Murrayem, Stanislasom Wawrinkom i Rafaelom Nadalom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje