Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Damir Džumhur: Nadam se da će država BiH u budućnosti više pomagati sport

Preuzmite sliku

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser u prvom kolu ATP turnira u Istanbulu sinoć je savladao sedmog nosioca i 52. igrača svijeta Tejmuruza Gabašvilija s 2:0 u setovima (6:4, 6:2), a u intervjuu za Anadolu Agency (AA) istakao je da je imao težak meč i da je veoma zadovoljan igrom.

Osjećao sam malo umora nakon dva turnira koja sam odigrao u Monte Carlu i Bukureštu, ali sam stvarno zadovoljan načinom na koji sam odigrao meč. Uvjeti nisu bili lagani za igrati, a Gabašvili je sedmi nosilac turnira i sigurno je bio jedan od favorita. Odigrao sam veoma pametno i agresivno kada je to trebalo, te na kraju zasluženo pobijedio“, rekao je Džumhur.

Nada se da će i u četvrtak u drugom kolu turnira prikazati dobru igru i nastaviti ostvarivati dobre rezultate. Smatra da je spreman da u Istanbulu napravi dobar rezultat.

Nikad ne idem daleko u mislima, već igram kolo po kolo. Ne možete znati kako ćete igrati naredni meč. Nadam se da mogu proći i drugo kolo. Sve poslije je izuzetno dobar rezultat“, govorio je Džumhur, dodavši:

Ovdje sam primljen zaista dobro. Imam mnogo svojih navijača. Lijepo je vidjeti da imate podršku“.

Na upit novinara Anadolu Agency kako komentariše činjenicu da BiH ima veliki broj izvrsnih sportista, iako su mnogi kao on rođeni u teškom periodu rata u toj zemlji, Džumhur je naglasio da BiH i region Balkana daju veliki broj talentiranih i dobrih tenisera i svih sportista, te poručio da bi ih iz BiH bilo i više da im država pruži bolju podršku.

Znam koliko je meni bilo teško praviti dobre rezultate kada sam poslije rata počeo da treniram. Nadam se da će BiH kao država u budućnosti još više pomagati sport, jer imamo puno talenata i ne treba ih gubiti“, decidan je bio Džumhur.

U drugom kolu ATP turnira u Istanbulu Džumhur će igrati protiv boljeg iz današnjeg duela Marčenko – Gonzalez.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,