Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Banjalučanin novi trener Rogera Federera

Preuzmite sliku

Banjalučanin Ivan Ljubičić (36) novi je trener najboljeg tenisera svih vremena Rogera Federera, Švicarca koji ima najviše osvojenih Grand Slam turnira, njih čak 17.

Vijest o uspostavljanju saradnje sa Ljubičićem Federer je objavio na zvaničnoj Facebook stranici, gdje je kako prenosi Anadolu Agency (AA), istakao:

Nakon dvije uspješne godine, želio bih zahvaliti Stefanu Edbergu, mom idolu iz djetinjstva, što se pridružio mom timu. Bio je to san koji se ostvario. Iako je to trebalo biti samo za vrijeme 2014., Stefan je bio sjajan i složio se produžiti partnerstvo tokom ove godine, što stvarno cijenim. Naučio me puno toga i njegov će utjecaj ostati. Severin Luthi, s kojim sam radio od 2008., nastavit će biti moj glavni trener, a pridružit će mu se Ivan Ljubičić. Daniel Troxler, moj fizioterapeut i Pierre Paganini, dugoročni kondicijski trener, ostat će dio ekipe“.

Ljubičić se po okončanju blistave igračke karijere već okušao u trenerskom poslu. U protekle dvije godine radio je sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je pod njegovim vodstvom 2014. godine stigao do polufinala prestižnog Wimbledona i plasirao se među četiri najbolja tenisera svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,