Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Australian Open: Suspendovan meč Ane Ivanović nakon što je pozlilo njenom treneru Nigelu Searsu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Srbijanska teniserka Ana Ivanović igra odlično na ovogodišnjem Australian Openu, ali se može reći da nema sreće. Naime, danas je suspendovan već drug njen meč na turniru u Melbourneu radi ukazivanja medicinske pomoći nekom u publici, javlja Anadolu Agency (AA).

Ispostavilo se da se ovoga puta radilo o njenom treneru Nigelu Searsu, kojem je pozlilo tokom njenog meča trećeg kola protiv Amerikanke Madison Keys. U trenutku prekida Ivanović je vodila sa 6:4 i 1:0 u drugom setu.

Meč je bio odložen kako bi se ukazala pomoć Searsu, pa su teniserke nakon desetak minuta otišle u svlačionicu da čekaju nastavak ogleda. Međutim, nešto kasnije meč je prekinut na neodređeno vrijeme.

Ovo je drugi slučaj, i to uzastopni, da se prekine ogled Ivanović na ovogodišnjem Australian Openu. U prethodnom, koji je dobila sa 2:0 protiv Latvijke Anastasije Sevastove, došlo je do prekida nakon što je jedna žena iz publike pala u nesvijest i skotrljala se niz stepenice. No, taj susret je nastavljen poslije pola sata pauze. Ženi je ukazana pomoć, a potom je na nosilima i uz fiksator za vrat odvezena u bolnicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,