Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ATP Beč: Džumhur bolji od Almagra u prvom kolu

Preuzmite sliku

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je savladao Španca Nicolasa Almagra sa 2:1 i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Beču.

Ovo je bila druga pobjeda Džumhura nad Almagrom ove godine, nakon što je u Umagu slavio također sa 2:1 (6:2, 5:7, 7:5) nakon sat i 41 minutu igre.

Damir je odlično ušao u meč, te je odmah iskoristio prvu break loptu u drugom gemu prvog seta. Do kraja su oba tenisera bila sigurna na svoje servise, a Džumhur je iskoristio treću vezanu set-loptu za 6:3 nakon samo 29 minuta igre.

U drugom setu, Džumhur je napravio brejk u trećem gemu ali je Almagro ekspresno uzvratio i potom su oba tenisera čuvala svoj servis. Pri rezultatu 5:4, Džumhur je spasio dvije set lopte i poravnao rezultat, ali je Almagro ipak uspio uvezati dva dobijena gema (7:5) i izjednačiti na 1:1 u setovima.

Damir je ponovo počeo set na fenomenalan način napravivši break već u prvom gemu iskoristivši prvu break-loptu, a potom je bio siguran na svoj servis i poveo sa 2:0. Almagro je ponovo katastrofalno odigrao svoj servis-gem i Džumhur je dobio tri vezane break-lopte. Španac je spasio prve dvije, ali nije mogao i treću i Damir je poveo sa 3:0, a potom nakon svog servisa i sa 4:0 spasivši break-loptu i tada je postalo jasno da će zabilježiti trijumf. I u narednom gemu Damir je napravio break i dobio priliku servirati za meč. Naš najbolji teniser je rutinski priveo meč kraju i slavio sasvim zasluženo sa 6:0 nakon 26 minuta igre.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv Ive Karlovića koji je savladao Stevea Johnsona sa 7:6(5), 6:3.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,