Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sportski savez TK-a: Izbor najboljih sportista 28. januara u BKC Tuzla

izbor sportiste tk2
Preuzmite sliku

Sportski savez Tuzlanskog kantona, manifesteciju “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona” organizuje 22. put, a izbor najboljih za 2015. godinu održat će se 28. januara 2016. godine u tuzlanskom BKC-u.

Klubovi i sportski savezi prijedloge za kandidate za sve kategorije su dostavili još početkom ovog mjeseca, dok je ocjenjivački žiri već zasjedao i rangirao najuspješnije sportiste, sportistkinje i ekipe Tuzlanskog kantona.

Priznanje sportista godine dodjeljuje se u kategorijama: najuspješniji sportista i sportiskinja, najuspješnija ekipa, najuspješniji senori/seniorke, najuspješnjiji trener, najuspješniji juniori/juniorke, najuspješniji kadeti/kadetkinje, najuspješniji sportista u invalidnom sportu, najuspješnija ekipa u invalidnom sportu i najuspješniji trener u invalidnom sportu. Također će biti dodijeljana i specijalna priznanja i zahvalnice.

Tehničke pripreme za manifestaciju Izvršni odbor je počeo još krajem prošle godine i uspješno ih privodi kraju. Sa skromnim budžetom organizator se potrudio kreirati program i scenski ambijent u kojem će se dostojno prezentovati sportski uspjesi u Tuzlanskom kantonu.

Tako će veče sporta uljepšati regionalne zvijezde X Factora Amel Ćurić i Maid Hećimović, zatim sopranistica Dženana Huseinagić Sivić, plesna grupa „Pop Lock“ Tuzla i učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

Izbor sportiste godine održat će se u četvrtak 28. januara 2016. godine u Velikoj Sali BKC Tuzla, sa početkom u 19.30 h. Ulaz je slobodan, a jednosatni program direktno će prenositi RTVTK, saopćeno je iz Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,