Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko pojačanje za Jedinstvo pred nastavak sezone, sredinom novembra u Mejdanu gostuje PAOK

Preuzmite sliku

Rukometašica Neira Midžić nenadano se priključila ekipi Jedinstva AtlasRelaxa i već sutra branit će boje tog kluba u susretu 5. kola Premijer lige BiH protiv Katarine u Mostaru.

Ova igračica krajem augusta otputovala je u Dansku gdje je namjeravala nastaviti karijeru, ali se njene želje, barem za sada, nisu ispunile.

,,Dobila sam odličnu ponudu jednog danskog prvoligaša. Sredili su mi boravišnu dozvolu, dok je teško išlo za radnu. Kako se sve odužilo odlučila sam se vratiti u Tuzlu da bih igrala”, objasnila je za Midžić.

Uoči početka sezona ova igračica licencirana je za Jedinstvo AtlasRelax, tako da je na spisku rukometašica za prvenstvo još od 1. kola, tako da neće biti nikakvih smetnji da nastupi za Tuzlanke.

,,Rekla sam pred odlazak u Dansku da ne bih igrala ni za jedan bh. klub osim Jedinstva, ako se moj inozemni angažman ne realizuje. Tako sam se, kao što sam i obećala, vratila u svoj klub”, rekla je Midžić koja je itekako zaslužna što je Jedinstvo AtlasRelax u prošloj sezoni odbranilo naslov viceprvakinja BiH.

Što se inozemnog angažmana tiče, kaže da sve nije propalo, te da postoji mogućnost da ponovo krene u “osvajanje” Danske.

,,Do kraja ove polusezone sigurno ću ostati u Tuzli, a poslije vidjet ćemo kako će sve teći s “papirologijom””,  kaže mlada Bišćanka.

Njen povratak veoma je obradovao trenera Damira Cipurkovića, čija ekipa narednog mjeseca ulazi u seriju utakmica na dva fronta, u prvenstvu i Challenge cupu.

,,U prvenstvu su ambicije da pokušamo doći do naslova prvakinja, dok u Challenge cupu možemo proći prvu prepreku, solunski PAOK. To je protivnik s kojim se možemo nositi”, zaključila je Neira Midžić.

Prvi meč 3. kola Challenge cupa između PAOK-a i Jedinstva AtlasRelaxa odigrat će se 11. ili 12. novembra u Solunu, dok je revanš sedam dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,