Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Utakmica visokog rizika: Rukometašice Jedinstva danas igraju meč za ulazak u Premijer ligu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jučer je u Mejdanu press konferenciju održao OŽRK “Jedinstvo Adler” iz Tuzle povodom derbija prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH.

Popularne Labudice danas će u dvorani Mejdan ugostiti drugoplasiranu ekipu Neretve iz Jablanice i u slučaju pobjede izborit će povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Svi u klubu su uvjereni u uspjeh rukometašica Jedinstva.

Iako je Jedinstvu u sutrašnjem meču dovoljan i nerješen ishod za povratak u društvo najboljih o tome niko ne razmišlja.

Želimo dobru sezonu krunisati pobjedom protiv Neretve i tako našem gradu podariti novog premijerligaša jer Tuzla to zaslužuje” kazao je Zvjezdan Tomić trener OŽRK Jedinstvo Adler.

  • rukometasica-jedinstva
  • Marijana Sorak jedna od ključnih igračica Jedinstva je naglasila kako ona i njene saigračice nestrpljivo odbrojavaju sate i čekaju početak utakmice.

    Pozivam sve ljubitelje rukometa u Tuzli da dođu u Mejdan i podrže nas u ovoj važnoj utakmici, obećavamo uspjeh i dobar rezultat. Svi smo veoma nestrpljivi da dočekamo početak meča sa Neretvom.” kazala je Sorak.

    Zbog najavljenog mogućeg dolaska oko 100 navijača iz Jablanice utakmica je proglašena za meč visokog rizika. Gošće iz Jablanice vjerovatno neće imati podršku svojih navijača iz razloga što su predstavnici Neretve zakasnili sa prijavom dolaska svojih navijača.

    Utakmica Jedinstvo Adler – Neretva igra se u subotu 16. maja u Maloj dvorani Mejdana od 17:30 sati.

    Na press konferenciji je bilo govora i o završnici Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice gdje će Jedinstvo Adler imati veliku šansu da po prvi puta u istoriji bh. ženskog rukometa kao jedan klub iz nižeg ranga izbori finale.

    Naime, žrijeb polufinala Kupa Bosne i Hercegovine je bio povoljan za rukometašice Jedinstva Adler. U prvom polufinalu igraju sa Mirom, dok će drugo polufinale igrati domaćin Grude i Zrinjski.  Plasmanom u finale bi svakako napravili još jedan veliki pomak u ovoj sezoni. Završnica Kupa Bosne i Hercegovine će se igrati 23 i 24 maja u Grudama. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje