Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla domaćin svjetskom rukometnom turniru: Mejdanom će pohoditi osam ženskih reprezentacija

Preuzmite sliku

U Tuzli će od 29. maja do 3. juna biti održana velika sportska manifestacija koja ženski i reprezentativni rukomet vraća na velika vrata u Bosnu i Hercegovinu

Naime, u organizaciji Rukometnog saveza BiH i Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona, a uz podršku Svjetske rukometne federacije (IHF) i Evropske rukometne federacije (EHF) u SKPC Mejdan u Tuzli će biti održan “IHF/EHF Women's Trophy 2018.”.

U okviru ženskog rukometnog turnira učestvuje osam ekipa koje su raspoređene u dvije grupe. Pa atko, u grupi A rukometne snage će odmjeriti reprezentacije Estonije, Moldavije, Belgije i Kipra, dok se u grui B nalaze predstavnici BiH, Azerbejdžana, Velike Britanije i Luksemburga.

Za vrijeme turnira će biti odigrano 20 utakmica, a pobjednička ekipa direktno odlazi na Interkontinentalni kup koji će bitiupriličen 2019. godine

Sektretarka Rukometnog saveza Bi Lejla Hajrlahović na današnjoj konferenciji za medije je rekal da je veoma značajno da je BiH dobila ulogu domaćina.

“Time je EHF dao podršku Rukometnom savezu BiH kako bi oživio ženski reprezentativni rukomet. Uz EHF se nalazi i IHF koji su dali značajnu podšku organizaciji jednog ovakvog velikog turnira”, rekla je ona.

U SKPC Mejdan u Tuzli trenutno su u toku radovi na dvoranama s kojima raspolaže ova sportska ustanova, a kako bi se zadovoljile propozicije IHF-a i EHF-a.

Turnir će biti održan u dvoranama SKPC Mejdan u Tuzli, a trenutno su u toku pripreme objekta kako bi se zadovoljile sve propozicije koje namećeu IHF i EHF.

“Mejdan će kao sportski objekt podrediti sve svoje kapacitete ovoj manifestaciji, a u toku ove, eventualno početkom iduće sedmice krećemo sa ozbiljnim rekonstrukcijama objekta, kako bismo zadovoljili propozicije strukovnih saveza”, rekao je Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan u Tuzli.

Dio ove velike sportske manifestacije je i 60 volontera koji će se pobrinuti da “IHF/EHF Women's Trophy 2018.” protekne u najboljem redu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje