Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Topalbećirevića savladale emocije: Posljednih pet minuta utakmice poslao poruku navijačima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sabahudin Topalbećirević i FACE TV su sinoć prenosili utakmicu između Austrije i Bosne i Hercegovine, a u okviru kvalifikacijske utakmice za odlazak na evropsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj. 

Naša reprezentacija je nakon velikih sudijskih grešaka u prvom poluvremenu i odluka koje su bile daleko od ispravnih na odmor otišla sa rezultatom 17:17. U nastavku utakmice izabranici selektora Šumana nisu uspjeli igrati u istom ‘ritmu’ pa su nakon velikih grešaka i pada koncentracije ispustili vodstvo i na kraju poraženi rezultatom 34:32.

Komentator FACE TV je na kraju izašao iz okvira objektivnog prenošenja i savladan emocijama uputio poruku svim navijačima.

,,Moramo imati nekoga u evropskoj rukometnoj federaciji i ljude koji će lobirati. Zašto su Hrvatska i Srbija tako uspješne? Nisu oni talentovaniji ništa od nas, ovo je rukometna država, ovdje je Borac bio prvak prije 40 godina. Reprezentaciju treba slati u rukometne gradove i u Doboj i u Banja Luku, Ljubuški. Mi smo izgubili prvenstvo u Skenderiji”, rekao je Topalbećirević na šta se nadovezao golman reprezentacije Benjamin Burić, koji večeras nije nastupao zbog povrede, koji je rekao da reprezentacija treba igrati i u Ljubuškom i Banja Luci.

,,Neko misli da neko neće da navija za reprezentaciju. Bacili smo se u rovove svi, dajte da otvoreno pričamo, zašto mislimo da neko ne voli Bosnu i Hercegovinu? Razočaran sam jer smo bili bolji, sudci su nas uništili u prvom poluvremenu sa odlukama. Iz godine u godinu imamo iste probleme, pričamo o tome kako ćemo putovati na gostovanja. Ova država mora stati iza reprezentativaca, svi nivoi moraju stati iza sportista. Rukometna reprezentacija je ,,najbosanskija” reprezentacija, niko nikoga ne pita odakle je, ko je i šta je. Prođoše nam godine u prazno, imamo toliko dobrih igrača, ne možemo da se plasiramo. Šteta zbog navijača koji bi došli u Hrvatsku u velikom broju, da podrže reprezentaciju”, nadovezao se Topalbećirević. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje