Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Švicarci o propustu delegata susreta protiv BiH

Preuzmite sliku

Švicarska delegacija i dalje je uvjerena da će EHF u njihovu korist donijeti odluku po pitanju žalbe koju su uputili tokom utakmice protiv BiH posljednjeg kola grupe 6 koja je odlučivala o odlasku u baraž.

Švicarci tvrde da bi zbog propusta slovenskog delegata Darka Repenšeka utakmica morala barem biti ponovljena ili registovana službenim rezultatom 10-0.

Švicarci smatraju da bi trebalo zanemariti rezultat postignut na terenu uprkos tome što predstavnici reprezentacije BiH nisu direktno krivi za bilo kakav propust, čak i nakon što je delegat priznao svoju grešku.

Švicarci danas odlaze iz BiH direktnim letom iz Tuzle za Bazel.

Selektor bh. rukometne reprezentacije Bilal Šuman rekao je nakon utakmice sa Švicarskom (21:15) da se nada da će sve ostati na crvenom kartonu za Tomislava Nuića, nakon informacije da se nije nalazio u zapisniku zbog čega je dobio crveni karton.

On je rekao da nakon održanog tehničkog sastanka i prijave iste ekipe kao za utakmicu u Švicarskoj, taj “izostanak koji je promakao nije uspio pohvatati”.

“Za nadati se da je to to i da će se sve završiti na crvenom kartonu”, rekao je Šuman.

Na pitanje da komentariše mogućnost ulaganja žalbe Švicaraca, Šuman je odgovorio da ne bi želio da taj moment zasjeni utakmicu.

Rukometna reprezentacija Švicarske na poluvremenu susreta kvalifikacione grupe 6 žalila se Evropskoj rukometnoj federaciji  (EHF) zbog povrede pravila na meču BiH – Švicarska.

Tomislav Nuić, rukometaš BiH navodno nije bio u zvaničnim zapisniku za meč čiji je rezultat odulučivao o putniku baraža za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,