Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sudijski par iz Tuzle Jović – Arnautović sude finale EHF Challenge Cupa

Preuzmite sliku

Tuzlaci Aleksandar Jović i Nedim Arnautović će suditi finale EHF Challenge Cupa koji će se 14.05.2018. godine odigrati u Cluj Napoci u Rumuniji.

Bh. internacionalni sudijski par će suditi prvo finale između ekipa SAHC Potaissa Turda i A.E.K. Athens.

“Nadali smo se se nečemu ovakvom, to je ljudski pogotovo u sportu. Mogu slobodno kazati da ovo predstavlja i neku vrstu nagrade za “punoljetstvo”, s obzirom da se ove godine navršava 18 godina kako smo sudije i to je zaista prava nagrada. Također, velika je to čast za Rukometni savez BiH i generalno sport u BiH” – kaže Aleksandar Jović za Tuzlanski.ba

Jović nam pojašnjava da postoje ukupno tri Međunarodna Kup takmičenja u muškom rukometu, a Bosni i Hercegovini je pripala čast da na jednom od tih finala ima svoje sudije kada već nema klubove predstavnike.

“Obzirom da u Evropi postoje tri takmičenja, biti nominiran da sudiš finale jednog od njih predstavlja ogromnu satisfakciju. To je nešto što ostaje za sva vremena upisano u istoriji evropskih takmičenja. Kada nesto radiš, važno je da to radiš na način da u svom poslu ostaviš trag. Ovo je svakako nominacija koje ćemo se sjećati dok smo živi i istinski dokaz da se strpljenjem, ustrajnošću i iznad svega vjerom u sebe svaki san moze pretvoriti u stvarnost. “ – naglasio je Jović na kraju razgovora za naš portal.

Ovom nominacijom je potvrđen kvalitet sudijskog para Jović – Arnautović koji će ove godine suditi i na Evropskom prvenstvu za rukometaše (U18) koje će se održati u Hrvatskoj od 09. do 19.08. 2018. godine, dok su na prošlom Evropskom prvenstvu za rukometaše do 18 godina imali čast suditi polufinalnu utakmicu između Slovenije i Hrvatske. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje