Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Solarima potreba pomoć sa tribina za dobar rezultat protiv Izviđača

Preuzmite sliku

Popularno

Povodom 3. kola rukometne Premijer lige BiH press konferencije danas je održao RK Sloboda Solana.

Nakon pobjede u prvom kolu na domaćem parketu protiv Zrinjskog a zatim poraza u Maglaju, rukometaši Slobode opterećeni povredama i mnogim drugim problemima sutra će ugostiti tim Izviđača.

Predstavnicima medija na pressici obratili su se rukometaši Muamer Sejdinović i Halil Šahdanović.

Povrede nas ne mimoilaze, ali i pored toga atmosfera u ekipi je odlična. Nema nepobjedivih protivnika u ligi, pa iako nam u goste dolazi vrlo jaki Izviđač, dat ćemo sve od sebe da ih savladamo. Potrebna nam je podrška navijača i ako napunimo Mejdan, sve je moguće, pa i da ostvarimo drugu pobjedu u prvenstvu. Vidjeli smo u Maglaju, u prošlom kolu, šta znači puna dvorana. Neka tako bude i kod nas” – kazao je Sejdinović.

  • press-rukomet002-20150922
  • Halil Šahdanović smatra da ukoliko budu sutra imali dobru podršku sa tribina mogu bez obzira na sve probleme savladati lidera prvenstva.

    Hendikepirani smo neigranjem nekoliko važnih igrača, ali nećemo se predati bez borbe. Ako smanjimo broj tehničkih pogrešaka, možemo pobijediti lidera prvenstva. Još ako nam publika bude dodatni „vjetar u leđa“, možemo se nadati najboljem” – istakao je Šahdanović.

    Podsjećamo, u prošloj sezoni Crveno-crni porazili su Ljubušake rezultatom 26-22, ali tada je ekipa Slobode bila jača i iskusnija.

    Trener RK Sloboda Solana Mirza Bulić sutra će zbog povreda biti uskraćen za usluge Brčaninovića, Kavazovića, Serhatlića i Hujdurovića, dok je na ekskurziji Harun Hamzabegović.

    Susret između RK Sloboda Solana i Izviđača igra se sutra od 19 sati u dvorani Mejdan. Cijena ulaznice za ovaj sportski događaj košta 3 KM. (Tuzlanski.ba – Foto: M.Petrović)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,