Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Solari će za Karaulu tražiti visoko obeštećenje

Preuzmite sliku

Čelnici RK Sloboda Solane po svemu sudeći pomirili su se s činjenicom da će u drugom dijelu prvenstva u Premijer ligi BiH igrati bez prvog strijelca Marka Karaule.

Ovaj 19-godišnji juniorski reprezentativac BiH napustio je tuzlanski klub i prešao u RK Spačvu iz Vinkovaca, trenutno šestoplasiranu ekipu Prve hrvatske lige.

Ugovor sa Sloboda Solanom nije deponovan u RS BiH, tako da nema zapreka da pređem u drugi klub koji mi jamči bolje uvjete i napredak u karijeri“, izjavio je Karaula za Fenu.

U Sloboda Solani tvrde da je Karaula njihov igrač i da ga ugovor veže do juna ove godine. Iako su najavili da će suspendirati trenutno drugog strijelca Premijer lige BiH, iz nezvaničnih izvora doznajemo da se uprava tuzlanskog kluba odlučila za miroljubiviju varijantu rješenja problema.

Od Spačve će tražiti obeštećenje i u tom slučaju neće pokretati spor zbog registracije mladog rukometaša za vinkovački klub.

Osim Karaule, tuzlanski klub je od 4. januara, kada su počele pripreme za drugi dio sezone, ostao bez Halila Šahdanovića i Jasmina Hrnjića, Eldin Hajdarević je najavio odlazak, ali se predomislio, dok je neizvjestan ostanak kapitena Bakira Jahića.
Što se novih igrača tiče, za sada se se vratili Benjamin Hrustić i Edin Mujić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje