Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda Solana prokockala pobjedu u zadnjim sekundama (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 10. kola rukometne Premijer lige BiH, RK Sloboda Solana remizirala je sa ekipom RK Gračanica, u veoma zanimljivoj i dramatičnoj utakmici. Utakmica je završena rezultatom 36:36.

Popularni Solari loše su odigrali prvo poluvrijeme, a za njihovu lošu predstavu najveći krivac je bio golman gostiju Ahmetašević koji je ubilježio čak 11 odbrana u prvih 30 minuta. Do kraja utakmice golman Gračanlija brojao je do 17 odbrana. Na odmor u Tuzli se otišlo rezultatom 14-20 za RK Gračanica.

Nastavak donosi potpuno drugu sliku na terenu. Tuzlanska ekipa se budi, i sjajnom igrom dolazi do izjednačenja 21:21. Ali gosti brzim centrom i kontrama ponovo odlaze na plus šest  11 minuta do kraja meča, u tim trenucima bilo je 24:30.

Karaula i Hajdarević svojim golovima, te Bojić odbranama donose ludu završnicu na ovoj utakmici. Na samo jedan minut do kraja na semaforu u Mejdanu stajalo je 34:35, a zatim sa dva gola Omara Babovića, Sloboda Solana dolazi do nevjerovatnih 36:35 na samo deset sekundi do kraja.

Ali nakon brze kontre koju su uspjeli da izvedu igrači RK Gračanica, Osmanhodžić postavlja konačnih 36:36. Domaći su protestovali, smatrajući da je gol neregularan i da je Osmahodžić ušao u prostor Sloboda Solane prije što su sudije dale znak da se krene sa centra.

Solare je predvodio Eldin Hajdarević sa 10 golova, Marko Karaula je postigao 9, Harun Đulić je dodao 5. Almin Bojić je na kraju upisao 9 odbrana, a Čajić je dodao 2 odbrane.

Za goste iz Gračanice Almir Osmanhodžić je postigao 10 golova, Ilić 6, Hamidović 5.

Solari su trenutno predposljednja ekipa prvenstva, dok su gosti iz Gračanice na osmoj poziciji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje