Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Škola rukometa “Sloboda”: Stvaranje novih i kvalitetnih rukometaša! (FOTO)

Preuzmite sliku

Upis traje čitavu godinu, pa ćemo iskoristiti priliku da ovim putem pozovemo djecu da ukoliko su zainteresovani mogu da se pridruže našoj maloj skupini.

Projekat škole rukometa “Sloboda” Tuzla se u osnovi zasniva, pored užih rukometnih znanja i umjeća u procesu obuke i treninga, da trener saopštava i druge informacije koje utiču prevashodno na pravilno vaspitanje mladih ljudi. Prije svega da bi trener bio uspješan rukometni vaspitač potrebno je da je i sam vaspitan, ali i da raspolaže visokim nivoom profesionalnog i opšteg znanja i organizacionim sposobnostima.

Projekat škole rukometa “Sloboda” Tuzla i realizaciji dosadašnjih aktivnosti kako bi škola dostigla zavidan nivo i ispoljila što više mladih sportaša, rukometaša i dobrih, zdravih ljudi.

  • skola-rukometa-sloboda2
  • Cilj trenerskog tima je da zadovolje osnovne biološke, psihološke i sociološke potrebe djece od 8 do 14 godina za pokretom i druženjem kroz rukometnu igru formiranjem pravilnog shvatanja rukometnog sporta i fer pleja, kao i trajno podsticanje djece da rukometne aktivnosti postanu dio njihovog svakodnevnog života.

    Kao i svaki početak bio je težak, kada smo počinjali sa radom 26.04.2013. godine javilo se tek nekih 10 tak dječaka, nismo htjeli odustajati već smo strpljivo radili na individualnom savladavanju rukometni kretnji kroz igru i zabavu. Nakon godinu i 6 mjeseci rada, bez marketinga i posebnog oglašavanja, škola trenutno broji 27 polaznika uzrasne dobi od 8 – 15 godina. Radimo 2 puta sedmično i uključili smo se u Omladinsku ligu Tuzlanskog kantona i odigrali 3 utakmice, koje smo izgubili s obzirom da su ekipe protiv koji smo igrali u pogonu i trenažnom procesu i do 7 godina.

    Upis traje čitavu godinu, pa ćemo iskoristiti priliku da ovim putem pozovemo djecu da ukoliko su zainteresovani mogu da se pridruže našoj maloj skupini. Članarina i upis u početku rada škole je bila besplatna, međutim kako smo se susretali sa određenim problemima tako smo odlučili da se članarina plaća simboličnih 20,00 KM mjesečno. Mogu nas kontaktirati putem FB Grupe: Škola rukometa “Sloboda” Tuzla.

  • skola-rukometa-sloboda4
  • Treneri koji rade u školi rukometa su:

    Eldar Kadić – koordinator i trener Škole (bivši igrač RK “Sloboda – Solana” Tuzla zadužen za organizaciju termina trenažnog procesa i zvaničnih i prijateljskih utakmica)

    Davor Kadić – trener u Školi (kadetski, juniorski i “A” reprezentativac BiH i diplomirani profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja – zadužen za trenažni proces)

    Bakir Buljugija – trener u Školi (kadetski, juniorski i “A” reprezentativac BiH i diplomirani profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja – zadužen za trenažni proces).

    Treba napomenuti da treneri koji rade sa djecom u školi rukometa imaju volonterski status i da su sva prikupljena sredstva usmjerena prema djeci u smislu nabavke sportske opreme i organizaciju kako domaćih tako i utakmica van Tuzle, saopštili su iz Škole rukometa “Sloboda” Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje