Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajna sezona za Adama Savića: Iz Juanfersa Fegar Group prešao u BM Huesca

adam1
Preuzmite sliku

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, golman Adam Savić, nakon fantastične sezone u najjačoj španskoj ASOBAL ligi, gdje je nastupao za klub „Juanfersa Fegar Group“ iz Hihona, u narednu sezonu krenut će u novom dresu.

Njegove odlične partije u premijernom nastupu u Španiji, zapazili su čelnici prvoligaša „ BM Huesca“. Za ovaj klub Savić je potpisao jednogodišnji ugovor, sa mogućnošću produženja ugovora za još jednu sezonu.

Procenat odbrana u tek završenoj sezoni za „Juanfersa Fegar Group“, bio je više nego odlična preporuka za dvadesetosmogodišnjeg Savića, čelnicima novog kluba. Savić je u svojoj premijernoj sezoni u Španiji doslovno briljirao među stativama kluba iz Hihona, gdje je zabilježio procenat odbrana od 42 posto prilikom šuteva sa linije od devet metara, te 32 posto ukupno odbrana tokom sezone.

Ponajviše njegovim zaslugama klub iz Hihona koji se po prvi puta prošle godine našao u društvu najboljih od svog osnivanja, izborio je opstanak u najjačoj ligi Španije. Osim sjajnog nastupa u Španiji, kao preporuku za dovođenje Savića u svoj klub, čelnici „BM Huescae“ pronašli su i u njegovim ranijim nastupima, gdje je 2009. godine sa RK „Goražde“ postao osvajač Kupa BiH, te nastupi u evropskom Super kupu, te Challange kupu sa RK „Konjuh“ Živinice.

Savić će iduću sezonu također igrati na evropskoj sceni. Osvajanjem 4. mjesta na tabeli, „BM Huesca“ u protekloj sezoni izborila je pravo nastupa u evropskom Challange kupu. Konkurencija među stativama Saviću će u novom klubu biti Španci, Fernando Perez i Pablo Hernandez. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,